Låna pengar efter studierna

CSN är det bidrag vi i Sverige får medan vi studerar och det betalas alltid ut i ”förskott” för att underlätta studierna, inköp av mat, flytt och såklart skolmaterial. Andra regler gäller dock för dig som går gymnasiet.

Nackdelen med detta är dock att det kan bli brist på pengar mellan studierna och jobb. Du kan här hamna i ett krisläge där du verkligen hade behövt flera tusenlappar för att klara dig fram till din första lön.

Privatlån kan bli svårt att få eftersom du kanske inte har någon direkt taxerad inkomst så banken tycker det är för riskabelt att låna ut pengar. Det är möjligt att ditt lokala bankkontor kan tänka sig låna ut en summa på låt säga 10 000 kronor om du kan uppvisa att du har fått en fast anställning.

Däremot är det lättare att få andra krediter där mindre krav ställs på dig som låntagare. Det finns t.ex. både snabblån och smslån där du som låntagare får lov att vara student. Har du dessutom jobbat lite under tiden du studerat så kommer den taxerade inkomsten hjälpa dig ännu mer.

Ett bra tips är att även om du behöver låna pengar så gör det endast när du fått jobbet och skrivit på papperna. Annars finns en stor risk att du hamnar i problem när du ska betala tillbaka.

Källa: lendx.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s