Optimera ditt CV

CV är utan tvekan en viktig del i allas jobbansökan och ett snabbt sätt för en arbetsgivare att få en uppfattning om vilka kvalifikationer du har.

Men om ditt CV inte är bra upplagt och inte direkt visar det arbetsgivaren vill så kan du ha en direkt nackdel från början. De arbetsgivare som börjar kolla CV innan de läser personligt brev och som har hundratals ansökningar att gå igenom kommer inte lägga mycket tid per ansökan.

Om ditt CV är dåligt upplagt, otydligt och med information som inte behövs så är risken stor att du hamnar i högen av mindre intressanta personer och därför är det viktigt att optimera sitt CV.

Ett av de bästa sätten att optimera sitt CV är att rensa ut allt som är onödigt och strukturera upp informationen i rätt ordning och på ett snyggt sätt. Ett bra sätt är att titta på exempel på andras CV:n för att se hur de har gjort.

Genom att titta på exempel och mallar för CV så får du en uppfattning om hur andra gjort och skaffar dig en snabb uppfattning om layout och hur det bör se ut. Den lättaste vägen är att inspireras av de man tycker är bäst och bygga efter deras uppbyggnad och stil. Men du kan också designa ditt CV helt själv baserat på det du fångat upp. I många branscher är ett stilrent och snyggt CV med rätt information allt du behöver och du kommer inte behöva lägga ner massor med tid på det.

En hemsida som kan vara bra att spana in är skrivansokan.se som har en helt egen sektion med exempel på CV från olika branscher där du kan få all information och inspiration du behöver för att skapa dig ett eget CV.

Även Arbetsförmedlingen har information om hur man skriver ett bra CV som du kan hitta på deras hemsida här. Om du är helt ny på ämnet kan det vara smart att se deras video och läsa deras tips innan du börjar titta på exempel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s