Bygg upp ett eget varumärke

Ett bra sätt att stärka upp sig själv är genom att bygga upp sitt egna varumärke. Detta behöver inte göras till några extrema nivåer där du blir en känd profil inom din bransch men att existera kan ta dig långt.

Nästan alla arbetsgivare Google idag personer som är intressanta för en anställning för att se vad man hittar. Att dyka upp på sitt namn med en egen blogg/hemsida som länkar till lite sociala profiler som visar att man har intresse och koll på något är väldigt bra signaler att skicka.

För att kunna dyka upp på detta rekommenderas det att du skapar en sida på din blogg/hemsida där du presenterar dig själv, dina färdigheter och ser till så ditt namn och bostadsort nämns några gånger för att göra det lättare för Google att veta vem du är.

Om du funderar på att söka ett jobb så kan det vara bra att några månader innan börja vara lite aktiv i bloggen och över sociala medier. Dela sånt som gör att du framstår som insatt, skriv sånt som får dig att framstå som den du är och som samtidigt säljer in dig på ett diskret och bra sätt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s